محبت جمالینیا فرماندار سرپل ذهاب، گفت: کارگران در یکی از محلات سرپلذهاب به نام «ساحلی» هنگام پیکنی یک واحد زلزلهزده، تعدادی سکه قدیمی را کشف کردند و بلافاصله موضوع را با میراث فرهنگی در میان گذاشته و هم اکنون کارشناسان مشغول کاوش محل هستند تا به زوایای بیشتر آن پی ببرند.
وی اظهار کرد: براساس گفتههای اولیه مسئولان میراث فرهنگی سرپل ذهاب، سکه ها متعلق به دوره اشکانی است اما مستندات باید بررسی و نظر قطعی در مراحل بعدی کاوش و جستجو اعلام میشود.
جمالی نیا اظهار کرد: سرپلذهاب یک شهر تاریخی بوده و جزء نقاط باستانی کشورمان محسوب میشود.
فرماندار سرپل ذهاب گفت: این شهرستان با قدمت چند هزار ساله ۲۲۴ اثر تاریخی و فرهنگی دارد که از این تعداد تاکنون ۱۴۶ اثر در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسیده است.
سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار تن جمعیت دارد.
زمین لرزه ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال ۹۶ در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهر سرپل ذهاب رخ داد که ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت.
این زلزله به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۲ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ۱۰۳ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دید.
البته در زلزله ۶.۴ ریشتری یکشنبه چهارم آذر ۹۷ هم ۷۷۱ نفر مصدوم و بیش از چهار هزار واحد مسکونی خسارت دیده، به این آمارها اضافه شد.
مسئولان ارشد استان گفتهاند که همه واحدهای خسارت دیده را تا نیمه اول سال ۹۸ تکمیل میکنند.
ایرنا